Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:53 / 23.08.2021.

Autor: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Cres turistički najuspješniji otok na Jadranu

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Turizam grada Cresa može se pohvaliti odličnom turističkom sezonom u kojoj prednjače auto kampovi, koji su ostvarili 30 posto više dolazaka nego rekordne 2019. godine. Posebice dobre rezultate imaju kamp Kovačine u Cresu i auto kamp u Martinšćici.

"U prvih sedam mjeseci bili smo najbolji otok na Jadranu što se tiče dolazaka i noćenja, a sada već možemo reći da ćemo dosegnuti 80 posto prometa od 2019. godine", rekla je sa zadovoljstvom Sanja Živanović, direktorica ureda Turističke zajednice grada Cresa.

"Najbrojniji turisti su bili iz Slovenije, ali prednost polaku preuzimaju Nijemci koji dolaze u sve većem broju. Prošli vikend imali smo preko tisuću dolazaka iz Njemačke, što je dobro jer su oni gosti s dobrom vanpansionskom potrošnjom", rekla je Živanović i izrazila nadu da će vrijeme i epidemiološka situacija pridonijeti što dužoj turističkoj sezoni. Poslušajte izjavu:

Sanja Živanović: Cres turistički najuspješniji otok na Jadranu, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.