Hrvatski radio

Radio Rijeka

Creska osnovna škola jedna od triju otočnih škola koje se obnavljaju

07.06.2018.

14:39

Autor: Olivera Vinković

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Osnovna škola Frane Petrića na Cresu, jedna je od triju otočnih škola od ukupno osam osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji, obuhvaćenih projektom energetske obnove. "Prijavili smo 8 škola diljem naše županije, Gorskog kotara, priobalja i na našim otocima", rekao je župan Zlatko Komadina.

Osnovna škola Frane Petrića na Cresu, jedna je od triju otočnih škola od ukupno osam osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji, obuhvaćenih projektom energetske obnove. Projekt je vrijedan 33 milijuna i 437 i pol tisuća kuna od čega je za OŠ Frane Petrića izdvojeno 6 milijuna i 717 tisuća kuna.

"Prijavili smo 8 škola diljem naše županije, Gorskog kotara, priobalja i na našim otocima. Sve su nam prošle. Projekt težak 36 milijuna kuna, a najveća je pojedinačna priča u školstvu Primorsko-goranske županije. Riječ je o tome da ćemo uštedama na novim fasadama, krovovima i stolarijom uštedjeti od 50 do 70 posto energije i te novce upotrijebiti u nastavni proces, dodatno obrazovanje i aktivnosti", rekao je župan Zlatko Komadina.

"Ja sam Dorian i jako sam sretan što će se obnoviti škola u Cresu. Obnovit će nam zidove i prozore i ljeti nam neće biti vruće, a zimi hladno", rekli su učenici škole.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.