Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenica: gliser se nasukao na plaži nakon sudara s jedrilicom

22.06.2017.

21:56

Autor: Tatjana Sandalj, Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ispred hotela Omorika, u akvatoriju Grada Crikvenice, oko 18 sati sudarili su se gliser, hrvatske zastave i manja jedrilica, a nakon toga je gliser nastavio plovidbu bez nadzora i nasukao se na plaži ispred hotela.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdili su večeras da su, odmah po dojavi, na mjesto nesreće isplovili službenici Lučke kapetanije Rijeka koji su, u suradnji s Pomorskom policijom, počeli očevid. 

Prema prikupljenim podacima utvrđeno je da su uslijed sudara dviju brodica, odnosno kada je gliser udario u pramac manje jedrilice, iz glisera ispale osobe (ne zna se još točan broj, među njima vjerojatno i voditelj brodice) te je gliser bez nadzora nastavio plovidbu i nasukao se na plaži ispred crikveničkog hotela Omorike.

Voditelj glisera je teže ozlijeđen i zadržan u riječkom KBC-u. Na plaži je lakše ozlijeđena djevojčica, a starijoj kupačici iščašeno je rame. Prevezena je kolima Hitne medicinske pomoći u KBC Sušak, u Rijeku. Istraga je u tijeku.

O nesreći je izjavu dao riječki lučki kapetan Darko Glažar - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.