Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenica slavi svoj dan, u goste stiže ministar turizma Gari Cappelli

14.08.2017.

12:52

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brojinim događanjima Crikvenica će obilježiti Dan grada - od 17 sati dio gostiju i uzvanika obići će obnovljeni hotel "Esplanade", nakon čega slijedi svečana sjednica Gradskoga vijeća u lapidariju hotela "Kaštel".

U rekonstrukciju hotela Esplanade crikvenička hotelska kuća Jadran uložila je 42 milijuna kuna. Ima 30 soba i osam apartmana, ukupno 76 kreveta i sjaj četiriju kategorizacijskih zvjezdica. Novouređeni hotel ima 35 zaposlenih i tijekom većega dijela godine primat će goste sa svih strana svijeta. 

Ulaganje u obnovu ovoga hotela najveće je Jadranovo u posljednjih 20 godina, pa će Esplanade obići i ministar turizma Gari Cappelli sa suradnicima. Bit će i na svečanoj sjednici crikveničkoga Gradskog vijeća, koja u 19 sati počinje u lapidariju hotela Kaštel.  

Crikvenica ide dalje - razmišlja se i radi na gradnji druge nove sportske dvorane, boćališta u Gornjem Kraju, na red će doći groblje i agro-zona. Sve to veseli i crikveničkoga gradonačelnika Damira Rukavinu.

"Zadovoljni smo proteklim periodom svih radova koje smo napravili. Crikvenica je dupkom puna, vrijeme je lijepo i bolje ne može biti", govori Rukavina. "Pred nama su dosta veliki izazovi u sljedećem periodu, puno radova, ali kad se radi, to nama predstavlja zadovoljstvo."

Gradonačelnik Damir Rukavina sve poziva u Crikvenicu, kako bi večerašnjom procesijom još jednom na svemu zahvalili zaštitnici grada, Veloj Gospi. "Danas slavimo Dan našega grada i svatko je dobro došao. Večeras će biti stvarno lijepo", kaže Rukavina. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.