Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenička Thalassotherapia ima novi park za rehabilitaciju pacijenata

07.10.2016.

15:32

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Thalassotherapia Crikvenica bogatija je za još jedan sadržaj: na zapadnome dijelu objekta uređen je park za provođenje fizikalne i respiratorne rehabilitacije djece i odraslih, na dva otvorena vježbališta uz samo more.

Vježbališta su prilagođena provođenju terapijskih vježbi na otvorenome za pulmološke, ortopedske, reumatološke te pacijente amputiranih donjih udova. U parku se mogu provoditi i preventivni programi, a postavljen je i mjerač koncentracije peludi u zraku, što će biti jedan od važnih parametara liječnicima u određivanju terapije.

"Park doprinosi razvoju zdravstvenog turizma koji je na neki način rođen u ovom kraju. Upravo stoga, Primorsko-goranska županija je zdravstveni turizam prepoznala kao ključnu komparativnu prednost regije i stavila ga u svoj strateški cilj razvoja", rekla je zamjenica župana Marina Medarić. Istaknula je kako vjeruje da će prostor na otvorenome, okružen bogatom ljekovitom mediteranskom prirodom i morem, ubrzati ozdravljenje i rehabilitaciju bolesnika.

"Crikveničko podneblje obiluje sunčanim satima tijekom cijele godine, a lokacija bolnice, uz samo more, zaklonjena od jakih udara bure, omogućuje korisnicima bolnice boravak na otvorenom tijekom cijele godine. Vježbajući na platoima Parka medicinske rehabilitacije pacijenti će udisati morski aerosol pomiješan s mirisima eteričnih ulja mediteranskog raslinja", rekao je ravnatelj Damir Lončarić i zahvalio Lions clubu na donaciji za nabavu opreme.

Ulaganjem u Park medicinske rehabilitacije Thalassotherapia Crikvenica stječe konkurentsku prednost u provođenju medicinske rehabilitacije na otvorenom u odnosu na srodne ustanove u Hrvatskoj i svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.