Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:54 / 27.11.2018.

Autor: Josip Krmpotić

Crikvenički dječji vrtić: kako unaprijediti rad s djecom?

Foto: Damir Špehar / Pixsell

Foto: Damir Špehar / Pixsell

Foto: - / -

Radost za "Radost", naziv je projekta vrijednog gotovo pet milijuna kuna, koliko je osigurano iz socijalnog fonda EU za unapređenje usluga namijenjenih djeci u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću "Radost", u Crikvenici.

U crikveničkom Dječjem vrtiću "Radost" provode redovite jasličke i vrtićke programe, program za djecu s teškoćama, program predškole, katoličko-vjerski program te kraći program za potencijalno darovitu djecu.

Vrlo je bitno da je u pitanju pet milijuna bespovratnih europskih kuna koji će biti uloženi i u opremu i u ljude.

U Dječjem vrtiću "Radost", osim u matičnoj kući u Crikvenici, još su područni vrtići u Dramlju, Jadranovu i Selcu, smješteno je 300-tinjak mališana o kojima brine 59 zaposlenih.

Zanimljivo je da su ove godine u "Radosti" otvorili još jednu novu jasličku skupinu te da mjesta za upis u područnim vrtićima ima još.

Financijska potpora omogućit će crikveničkim vrtićarima još ljepšu budućnost, o čemu svjedoči i ravnateljica "Radosti" Martina Magaš, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.