Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenički gradonačelnik: Radovi na lukobranu ometaju turističku sezonu

26.06.2020.

12:30

Autor: Hina

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ) upozorio je u petak da izvođači radova na lukobranu u gradskoj luci, čiji je nositelj županijska Lučka uprava, ometaju normalno odvijanje turističke sezone i najavio od ovoga vikenda potpunu obustavu radova.

Trenutačno na Crikveničkoj rivijeri boravi oko četiri tisuće domaćih i inozemnih turista, što se ocjenjuje dobrim posjetom, s obzirom na okolnosti koronakrize u kojima se ovogodišnja sezona odvija.

Radovi na zapadnom lukobranu su još prije desetak dana trebali biti prekinuti do konca ljeta. Izvođačima je omogućeno nekoliko dana za konzerviranje gradilišta, ali su nastavili s radovima bez naznaka o prekidu, rekao je gradonačelnik Damir Rukavina na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Istaknuo je da to smeta turistima, kojih je ondje oko četiri tisuće, pa su neki zbog toga već počeli napuštati Crikvenicu. Gradilište je, naime, u neposrednoj blizini gradske plaže.

Gradonačelnik Rukavina je najavio od ovoga vikenda potpunu obustavu radova što ih izvodi zajednica troje ponuditelja, na čelu s Izgradnjom d.o.o. Crikvenica, a nositelj investicije je crikvenička Ispostava Lučke uprave Primorsko-goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.