Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenički Jadran dobio ISO certifikat, još 30,7 milijuna kuna ulaganja

21.03.2016.

10:29

Autor: Jelena Butković, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje, dobila je certifikat ISO 9001:2008. To je dokaz uspješnoga poslovanja tvrtke koja je bila pred stečajem, ali je uspjela pokrenuti investicije.

Crikvenički Jadran uspješno je prošao postupak provjere i zadovoljio sve zahtjeve međunarodne norme u upravljanju kvalitetom u poslovanju. Certifikat ISO 9001:2008 dokazuje da je tvrtka uspješno implementirala sustav upravljanja kvalitetom na svim razinama organizacije. Svi su poslovni procesi Jadrana dosljedni, sljedivi, transparentni i usklađeni s najvišim standardima poslovanja koje je usmjereno maksimalnom zadovoljstvu gostiju.

"Odlični rezultati i brz razvoj tvrtke rezultat su velikog truda i motiviranosti svih naših zaposlenika pa smo i sve potrebne uvjete za dobivanje ISO certifikata ispunili u rekordnom roku. Mi smo čvrsto uvjereni da je naš put kontinuiranog povećanja kvalitete naše usluge i kapaciteta jedini put koji jamči uspjeh, a to dokazujemo i ovim certifikatom", kaže predsjednik uprave Jadrana Dino Manestar.

Čim je crikvenička hotelska kuća izišla iz stečaja, pokrenut je ciklus velikih ulaganja kojim se željelo podići kvalitetu smještajnih kapaciteta. U protekle dvije godine hoteli Slaven i Omorika prešli su u višu kategoriju, Kaštel je ostao na istoj razini, a uspješno je okončano i ulaganje u kamp Selce.

Slijede nova ulaganja. Ove godine Jadran će u objekte uložiti 30,7 milijuna kuna, što se najvećim dijelom odnosi na preuređenje i opremanje hotela Varaždin (22,2 milijuna kuna). U Omoriku će se uložiti 7,8 milijuna kuna, a u hotel Slaven 700.000 kuna. Hoteli Varaždin i Omorika dobit će i četvrtu zvjezdicu i postat će prvi tako visoko kategorizirani objekti u povijesti tvrtke.

Planira se i uređenje hotela Esplanade, kojom bi dobio pet zvjezdica. Time se na crikveničku rivijeru želi privući i najvišu kategoriju gostiju te dodatno osnažiti cjelokupnu turističku ponudu. Jadranu ove godine planiraju još bolju sezonu i rezultate te dodatno povećanje prihoda tvrtke do 10 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.