Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenički "Jadran": obnova vrijedna 12 milijuna kuna

24.03.2015.

14:57

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hotelska kuća "Jadran Crikvenica" u pripremu ovogodišnje turističke sezone ulaže 12 milijuna kuna, najviše u hotel "Omorika", a potom u autokamp "Selce" te hotele "Varaždin" i "Kaštel".

Najznačajnija ulaganja pokrenuta su u hotelu "Omorika" koji će do početka turističke sezone biti potpuno preuređen. Šest milijuna kuna košta cjelovita rekonstrukcija restorana, rekonstruirani su recepcija i aperitiv-bar, a izgrađena je i moderno opremljena modularna konferencijska dvorana, koja će moći primiti do 250 ljudi.

Autokamp "Selce" dobiva novih 20 uređenih parcela za popularne mobilne kućice te se uređuju bungalov, recepcija i okoliš kampa. Ulaganje koje će omogućiti kategorizaciju kampa iznosi 1,2 milijuna kuna. Također, hotel "Varaždin" u Selcu dobio je nova dizala vrijedna 420 tisuća kuna, dok je nekadašnji samostan iz 1412. godine, popularni hotel "Kaštel", iznutra potpuno osvježen te će zadržati kategorizaciju.

"Od završetka stečajnog postupka prošle godine kontinuirano ulažemo i u objekte i u podizanje razine znanja i vještina zaposlenika", rekao je predsjednik uprave "Jadrana" Dino Manestar. Još lani hotel "Slaven" dobio je zvjezdicu više, a značajnim ulaganjem u višu će kategoriju ući i "Omorika" koja ima veliki potencijal, objašnjava Manestar: nova kongresna dvorana omogućit će razvoj kongresnog turizma, a time i produženje sezone.

Ciklus ulaganja veći od 20 milijuna kuna, pokrenut prošle godine, ostvaruje se i prije planiranoga roka. Sljedeći bi na redu za značajna ulaganja trebao biti hotel "Esplanade" čija je stara zgrada zahvaćena požarom 2000. godine i otad je izvan funkcije. Prije opsežnih radova kojima bi se uredio i bazen te wellness centar s Gradom Crikvenicom treba riješiti probleme s prostorno-planskom dokumentacijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.