Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenički raj za četveronošce: pseće pivo, čips i kolači na psećoj plaži

30.07.2016.

12:18

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije nekoliko godina otvorena je plaža za pse na nasipu u lučici Podvorska u Crikvenici. Uvijek puna ljubimaca i njihovih vlasnika, često je proglašavana najboljom plažom za pse u Hrvatskoj. Sinoć je ondje bilo posebno veselo i svečano.

Crikvenička plaža nudi pravu zabavu i uživanje za vlasnike, ali još puno važnije - za njihove četveronožnne ljubimce. U kafiću za pse Monty's Dog Beach & Bar Crikvenica oni se mogu osvježiti sladoledom, pivom za pse, čipsom... Naravno, sve je prilagođeno ishrani naših četveronožnih prijatelja.

Ruby Montanari i Igor Montanari-Knez pokazali su ovim poduzetničkim potezom da se doista prilagođavaju željama turista. Mnogi od posjetilaca koji ljeti pohode Hrvatsku obalu sa sobom vode i kućne ljubimce, i naša zemlja sve više postaje pet friendly odredište. No još uvijek nedovojno. Supružnici Montanari posvetili su se baš tome dijelu turističke ponude - imaju i hotel za pse.

Sinoć su plažu posjetili mnogi - od turista, lokalnih i regionalnih dužnosnika, čak i tehnički ministar turizma. Jedna od upečatljivih izjava bila je: "Uvijek se kaže kako je pas čovjeku najbolji prijatelj, a u ovom slučaju ljudi su se pokazali kao najbolji prijatelji psima."

Psi su zaista bili u središtu pažnje - jer ipak je to njihova plaža i njihov kafić. Tako je i vrpcu pri otvaranju plaže, umjesto, primjerice, ministra, pregrizla kujica Noa, službena kamermanka na plaži. Sve vrijeme Noa je na sebi nosila malu kameru i, ako znate za Dog's TV na Animal Channelu, Noa je možda baš za njih snimala!

Naši četveronožni prijatelji, veliki i mali, mladi i stari, sigurno među sobom pronose dobar glas o psećoj plaži i kafiću u Crikvenici, a ovako govore neki od posjetilaca koji su bili na otvaranju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.