Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crni Lug danas dobio svoga prvašića - sretno, Davore!

04.09.2017.

13:19

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi dan nastave uobičajeno donosi niz zanimljivih priča, a one su, zbog teške demografske situacije i višegodišnjega drastičnog smanjivanja broja djece, posebno zanimljive u Gorskome kotaru. No, Crni Lug je danas ipak dobio jednog prvašića.

Unatoč spomenutim problemima, ovogodišnji upisni rezultati Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica kreću se u okvirima prošlogodišnjih, a s razlogom je danas, uz nazočnost delničkoga gradonačelnika Ivice Kneževića, organizirana i skromna svečanost u Područnom odjelu u Crnom Lugu. 

Naime, iako iz toga goranskog sela većina mladih obitelji odlazi, i Crni Lug je danas dobio svog prvašića - Davora Jožića. Za ravnatelja delničke osnovne škole Mladena Bolfa i to je ohrabrujući podatak.

"Tu školicu od ranije pohađa njih sedmero. Dok god ima djece i dok god ova mala školica funkcionira, egzistirat će i selo", kaže Bolf. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.