Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crno-bijelo-zlatni sportaši na kalendaru PGŽ za 2022.

23.12.2021.

14:19

Autor: Neva Funčić

Pogled na kalendar PGŽ

Pogled na kalendar PGŽ

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavljen je kalendar Primorsko-goranske županije "Crno- bijelo-zlatni". Fotograf Petar Fabijan portretirao je 12 zlatnih sportašica i sportaša, svjetskih prvakinja i prvaka iz Primorsko-goranske županije.

To je priča o ljudima koji su uzor novim generacijama, rekli su župan Zlatko Komadina i autor uvodnika Kristijan Sirotich na predstavljanju županijskog kalendara za iduću godinu. Kalendar je posvećen sportskim uspjesima i nemalim odricanjima kojima se ostvaruju snovi. 


Sport je priča i o pozitivnim vrijednostima koje valja njegovati i ako neko dijete potaknemo u sport znači da ćemo izgraditi bolje društvo, rekao je Siroticih. Poslušajte:


O sportašima i kalendaru PGŽ

Fotograf Petar Fabijan portretirao je svjetske prvakinje i prvake iz Primorsko-goranke županije, a Županijska zajednica sportova pomogla je u odabiru najboljih iz dvanaest različitih sportova. 


U siječnju je to skijašica Leona Popović, u veljači boćar Karlo Šaban, ožujak taekwondoistica Lorena Jurišić, travanj šahist Ivan Šarić, u svibnju kuglašica Iva Cindrić, u lipnju ronilac na dah Vitomir Maričić, srpanj svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti, kolovoz prvakinja u ribolovu Marina Mavrinac Matulja, streljaštvo u rujnu predstavlja Andrej Krstinić, u listopadu plivanje zlatni Miloš Milošević, u studenom gledamo bacača diska i sportaša s invaliditetom Miroslava Matića, a u prosincu triatlonca Jakova Faka


Želimo im zlatnu sportsku 2022. godinu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.