Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Croatian Way": upoznati Hrvatsku planinarenjem, biciklom, kajakom

03.09.2018.

15:48

Autor: Nenad Lučić

Mala, ali hrabra kajakaška ekipa projekta Croatian Way pomno planira svaku etapu 170 km plovidbe Kupom od Broda na Kupi do Karlovca (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Mala, ali hrabra kajakaška ekipa projekta Croatian Way pomno planira svaku etapu 170 km plovidbe Kupom od Broda na Kupi do Karlovca (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Turističke atrakcije Hrvatske najbolje se mogu upoznati višednevnim planinarskim pješačenjem, vožnjom na biciklu i motociklu ili plovidbom kajakom, tvrde pokretači i projekta "Croatian Way", koji su to odlučili konkretno dokazati kajakaškim izletom od goranskoga Broda na Kupi pa do Karlovca.

Turističke atrakcije Hrvatske najbolje se mogu upoznati višednevnim planinarskim pješačenjem, vožnjom na biciklu i motociklu ili plovidbom kajakom, tvrde pokretači i projekta "Croatian Way", koji su to odlučili konkretno dokazati kajakaškim izletom od Broda na Kupi do Karlovca. 

Tijekom boravka u Irskoj i sudjelovanja na jednoj duljoj planinarskoj ruti, Delničanin Saša Kajfeš došao je na ideju o pokretanju sličnoga projekta. Tada je pomislio kako bi se ta irska priča mogla preslikati u Hrvatskoj tako da se osmisle izletničke rute uz koje bi se organizirao smještaj te gastronomska i drugi oblici ponude. 

S tim je ciljem Kajfeš lani organizirao višednevno planinarsko pješačenje od Zagreba do Učke, i usput prikupljao informacije o zainteresiranosti ljudi za njegov projekt. Ovih je pak dana, unatoč ne baš povoljnim vremenskim prognozama, osmeročlana ekipa projekta "Croatian Way" zaplovila Kupom - od goranskoga naselja Brod na Kupi prema Karlovcu. 

Riječ je o šestodnevnom putovanju dugom oko 170 kilometara, koje su započeli u subotu, a tražit će najatraktivnije lokacije za odmor i noćenje te snimati materijal za promotivni film. Kako je Kupa pogranična rijeka, Kajfeš vjeruje da će u budućnosti dio projekta biti i kvalitetna turistička ponude sa slovenske strane granice, a do kraja godine planira organizirati i biciklističku turu Zagreb – Pula. Sa Sašom Kajfešom razgovarao je Nenad Lučić – poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.