Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crtanjem i pisanjem djeca na Liburniji uče o svojim pravima

22.02.2016.

11:05

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Djeca od pet do 15 godina iz Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage mogu sudjelovati u literarno-likovnom natječaju "Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta". Natječaj je dio projekta "Zajedno za dječja prava" koji uz potporu resornog ministarstva provodi Društvo "Naša djeca" Opatija.

U okviru projekta Zajedno za dječja prava DND Opatija ove srijede obilježit će Dan ružičastih majica. Aktivnosti će provesti u suradnji s Policijskom postajom Opatija u Osnovnoj školi R. K. Jeretov Opatija i u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina Lovran od 9 do 11 sati.

Projektom Zajedno za dječja prava želi se sustavno poučiti djecu i odrasle o dječjim pravima, Konvenciji UN-a o pravima djece te širiti ideju mira i kulture nenasilja kako bi se te vrijednosti ostvarile u lokalnoj sredini. Dio projekta je i likovno-literarni natječaj Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Djeca od pet do 15 godina, bilo pojedinci, bilo grupe, iz Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage pozvana su da do 15. ožujka prijave svoje radove.

Crtanjem i pisanjem o pravima djece Društvo Naša djeca Opatija želi mlade potaknuti na slobodno, spontano i originalno izražavanje njihova mišljenja te kreativno izražavanje onoga što misle, vide i osjećaju. Tako će ujedno i saznati što djeca znaju o pravima koja im jamči UN-ova konvencija te im omogućiti da aktivno sudjeluju u obiteljskom, školskom i društvenom životu. Odrasle će osvijestiti o važnosti dječjeg mišljenja u donošenju odluka koje ih se tiču.

Najbolji radovi bit će po završetku natječaja nagrađeni, a bit će postavljena i izložba najboljih pristiglih radova. Pravila i prijavnica na natječaj mogu se naći na internetskim stranicama Društva Naša djeca Opatija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.