Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crveni križ će dobro iskoristiti zimsku odjeću koju su vaša djeca prerasla

29.10.2015.

18:23

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tisuće migranata prolaze dnevno kroz Hrvatsku, a humanitarne organizacije pomažu im odjećom, obućom, pokrivačima, hranom, lijekovima... Hrvatski Crveni križ trenutno posebnu pozornost poklanja djeci izbjeglicama, a i vi im možete pomoći.

Iz Crvenog križa podsjećaju da novčana sredstva građani mogu donirati uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X; internetskim donacijama na www.hck.hr ili pozivom na telefon 060 9011 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).

Skladište Crvenog križa Rijeka, adresa je Podpinjol 3a i 5, otvoreno je tijekom studenoga utorkom, srijedom i četvrtkom od 13 do 17 sati, a prema uputama Hrvatskog Crvenog križa prikuplja se odjeća za djecu izbjeglice. Dobrodošle su dječje jakne, čarape, kape, šalovi, rukavice, cipele. 

U Domu Crvenog križa na Pećinama, Janka Polić Kamova 32, svakog dana od 8 do 18 sati skupljaju materijalna sredstva: tost/dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje/grožđice, dječju hranu – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, suhe kekse – mini pakiranja, mini sapune, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama i higijenske uloške.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.