Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crveni križ je zaslužio da se po njemu zove jedna riječka ulica

02.05.2016.

11:47

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Crveni križ obilježava 135. obljetnicu. Program obilježavanja trajat će do kraja godine i počinje već danas dobrovoljnim darivanjem krvi riječkih maturanata. U planovima je spomenik te imenovanje jedne od riječkih ulica ili stuba.

Riječki Crveni križ osnovan je 8. svibnja 1881. godine i, iako su se otada promijenile brojne države, rad Crvenog križa nikad nije prekidan. Jedna od najstarijih riječkih institucija godišnjicu će obilježiti, među ostalim, zastavama, svijetlećim obilježjem na zgradi Crvenog križa, a ako Gradsko vijeće Rijeke prihvati jedna od ulica ili stube kraj hotela Bonavia nazvat će se po toj humanoj organizaciji.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeke Kim Anić najavljuje i planove o podizanju spomenika kojim bi odali priznanje volonterima, posebno darivateljima krvi u gradu Rijeci.

"A danas započinje akcija darivanja krvi u sklopu Maturijade koja se održava po drugi put - svi naši maturanti koji to budu mogli darivat će krv i očekujemo oko 200 novih mladih darivatelja krvi", zaključuje Anić. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.