Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:50 / 30.04.2018.

Autor: Josip Krmpotić

Dalibor Čandrlić posao gradonačelnika Kraljevice obavlja volonterski!

Dalibor Čandrlić, gradonačelnik volonter (Foto: Dalibor Čandrlić FB)

Dalibor Čandrlić, gradonačelnik volonter (Foto: Dalibor Čandrlić FB)

Foto: - / -

Kraljevica je široj javnosti poznata po brodogradilištu, jednom od najstarijih u ovom dijelu Europe, po kaštelu kojega su davno sagradili Zrinski i Frankopani te odnedavno i po gradonačelniku, koji tu dužnost - za razliku od mnogih drugih kolega - obavlja volonterski, uz svoj stalni posao.

Dalibor Čandrlić je prije svega čovjek od mora, odmah nakon toga sportaš, a voljom birača i gradonačelnik, koji nije htio koristiti ono što se nudilo, pa je - za hrvatske prilike - možda malo i čudan. "Radim inače u Jadroliniji kao izvršni direktor Sektora ljudskih resursa. S obzirom da su mi jedna i druga funkcija dosta iscrpljujuće i naporne, malo mi vremena ostaje slobodno", kaže gradonačelnik. 

Slobodno vrijeme onda postaje pojam kojeg zapravo i nema. Puno dobre volje treba da bi se dan priveo kraju, 24 sata ponekad nisu dovoljna. "Sinoć sam izašao iz ureda u 10 sati navečer. Ima dana koji su tako dugački, ima dana kad se sve ne stigne, međutim kad vidite da se stvari razvijaju u povoljnom smjeru, onda je sve to lakše, čovjek dobije zanos i energiju", govori Čandrlić. 

U međuvremenu, rezultati rada itekako su vidljivi. Ovih dana potpisan je ugovor o održavanju javne rasvjete, vrijedan 11 milijuna kuna, a nedavno pak onaj o obnovi lučice Carevo. Obnovit će se i osnovna škola, početi radovi na uređenju okoliša dvorca Frankopana - sve to da bi život u maloj Kraljevici bio ljepši.

"Kandidirao sam se na izborima zato da pomognem svom mjestu i ne shvaćam poziciju gradonačelnika kao mjesto na kojem ću stjecati benefite", kaže Dalibor Čandrlić uz zahvalu suradnicima - kako onima u "Jadroliniji", tako i onima u Gradu Kraljevici. I pun optimizma, plovi dalje.

Šteta da sličnih njemu nema malo više, za bolju i uljudniju Hrvatsku. Poslušajte prilog Josipa Krmpotića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.