Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:58 / 13.07.2019.

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Dan Grada Bakra: dodijeljene nagrade i predstavljena nova postignuća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Bakra Milan Rončević (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Bakra Milan Rončević (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Povodom obilježavanja dana grada Bakra u Domu kulture Matija Maržić u Bakru održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Bakra na kojoj su istaknutim pojedincima i ustanovama uručena priznanja, te godišnje nagrade grada Bakra i nagrada za životno djelo.

Sjednicu je otvorio predsjednik gradskog vijeća Milan Rončević, koji se zahvalio brojnim gostima i uzvanicima na dolasku, kao i izaslaniku predsjednika hrvatskog Sabora, saborskom zastupniku Josipu Boriću i izaslaniku predsjednika Vlade RH ministru Olegu Butkoviću. Nazočni u Domu kulture mogli su vidjeti destominutni film u kojem je prikazano sve što je na području grada Bakra urađeno u posljednjih godinu dana.

Uslijedilo je uručenje pohvalnica učenicima generacije u osnovnim školama Hreljin i Bakar, te Pomorskoj školi Bakar. Gradonačelnik Tomislav Klarić nagrade je uručio Rei BabićIvanu Kurtoviću i Marko Ruskaju.

Također, uručene su zahvalnice i Pomorskoj školi Bakar povodom 170. godina postojanja, Dječjem vrtiću Bakar, Boćarskom klubu Kukuljanovo, Mirjani Dragičević ravnateljici OŠ Bakar i Marinu Robertiju. Milan Rončević uručio je zahvalnice sedmorici davatelja i jednoj davateljici krvi, za njihova jubilarna darivanja krvi.

Finale svečane sjednice bilo je uručenje godišnjih nagrada grada Bakra koje su dobili Ženska klapa Hreljin i Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo. Nagrada za životno djelo uručena je maestru Ivanu Ninu Načinoviću.

"U ovo sve što ste vidjeli u filmu uložen je veliki napor", istaknuo je Klarić naglasivši kako je za to zaslužan mali broj zaposlenih u Gradskoj upravi, industrijskoj zoni i Gradskoj knjižnici. Preko 70 projekata i 30-ak novih krovova u industrijskoj zoni ono su čime se Bakar može pohvaliti kao rezultatom rada u prethodnih godinu dana. Poslušajte izjavu:

Tomislav Klarić, pripremio Vladimir Jurić