Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan grada Bakra: večeras povijesna pomorska bitka

15.07.2017.

14:00

Autor: Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kroz Bakar će danas od 18 sati biti zatvoren promet zbog programa obilježavanja Dana grada, a parking je osiguran na platou bivše koskare. U 17 sati počinje Margaretin sajam tradicionalno pripremljene hrane i izvornih suvenira uz predstavljanja starih običaja.

Nakon mimohoda povijesnih postrojbi i postrojavanja na Žalu ribara, osmu godinu zaredom, bit će uprizorena povijesna Pomorska bitka iz 1616. godine, kada su Mlečani posljednji put pokušali osvojiti Bakar, atrakcija što svake godine privlači sve više zainteresiranih, rekla nam je direktorica Turističke zajednice grada Bakra Sonja Jelušić.

Na svečanoj sjednici Grada Bakra jučer su dodjeljene nagrade učenicima generacije osnovnih škola Hreljin i Bakar - Luki Piriću i Janu Peliću te Matiji Rakočeviću iz Pomorske škole Bakar. Nagradu za životno djelo dobio je Desimir Širola, a zahvalnice su dobili Nenad Petronio, Ratimir Gudelj, Josip Jalšovac i Smiljka Vulinović te darivatelji krvi Emanuela Mutnjaković, Željko Domitrović, Sanjin Mijaljević i Manolito Pleše

Pomorsku bitku najavljuje Sonja Jelušić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.