Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan grada Vrbovskoga: što je sve učinjeno u godinu dana?

14.03.2020.

14:06

Autor: Nenad Lučić

Nova  i suvremeno opremljena gradska vijećnica u Vrbovskom (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Nova i suvremeno opremljena gradska vijećnica u Vrbovskom (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Datum 14. ožujka u povijesti Vrbovskog upisan je kao dan dobitka statusa slobodnoga kraljevskog trgovišta i obilježava se kao Dan grada. Prigoda je to za osvrt na rad lokalne samouprave, koja je u proteklih 12 mjeseci realizirala niz važnih projekata.

Sanacijom i zatvaranjem bivšeg odlagališta Cetin, Grad Vrbovsko je, nakon izgradnje nove pretovarne stanice,  u proteklih godinu dana poduzeo ključne korake prema unaprjeđenju sustava zbrinjavanja otpada, a na vrhu poduže liste ulaganja u vodoopskrbu nalazi se lani dovršena vodosprema Senjsko. 

"Riječ je o vodospremi od 650 kubika, spojenoj novim cjevovodom s izvorištem. Nadalje, radimo na unaprjeđenju nadzorno-upravljačkog sustava, sanaciji cjevovoda, a uređene su i sve vodospreme na gradskom području. Posebno želim istaknuti investiciju, ugovorenu na 6,7 milijuna kuna, koja je vezana uz izmjenu cjevovoda između spomenute vodospreme Senjsko i naselja Stara Sušica", kaže gradonačelnik Dražen Mufić.

Neposredno uoči Dana grada, u Vrbovskom je otvorena nova i suvremeno opremljena gradska vijećnica, čime je, ističe gradonačelnik,  privedeno kraju i funkcionalno uređenje središnjeg objekta lokalne samouprave. 

"Cjelovito je uređena unutrašnjost zgrade, pa prvi puta pod jednim krovom lokalna uprava ima sve što joj je potrebno, od uredskih prostora, preko dvorane za sastanke do nove gradske vijećnice. Dakle, dobili smo jednu funkcionalnu i enegetski kompletno obnovljenu zgradu", kaže.

Energetski se u Vrbovskom obnavljaju i ostale javne zgrade u gradskom vlasništvu, a uz komunalne, lokalna samouprava je ove godine pokrenula i turistički važan projekt uređenja kupališta u dolini rijeke Kupe. Javlja Nenad Lučić: 

Dan grada Vrbovskog, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.