Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan kada se prisjećamo svih žrtava palih za Domovinu

18.11.2021.

12:15

Autor: Iva Pavletić Crnić, Hina, Josip Krmpotić

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Komemorativnim skupom ispred vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice u četvrtak je počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 30. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu. Kako se žrtava sjećamo u Primorsko-goranskoj županiji:

Veličanstvenom bakljadom na Mostu hrvatskih branitelja, ali i na cijelom prostoru oko Delte u srijedu je, u organizaciji Kluba navijača Armada, obilježeno sjećanje na žrtvu Vukovara. Od Vukovarske ulice do Delte i Mosta hrvatskih branitelja stotine svijeća, vijenci i sjećanja na 30. obljetnicu vukovarskih događanja, a iz Kluba navijača kažu da te dane nikada ne smijemo zaboraviti. (J.K.)

S posebnim pijetetom sjećamo se žrtve Vukovara i Škabrnje, a u znak sjećanja u četvrtak 18. studenog u 18:11 minuta sa zvonika katedrale sv. Vida u Rijeci, kao i mnogih crkava u Hrvatskoj, zvonit će zvona za Vukovar i sve žrtve u Domovinskom ratu.

Spektakularna bakljade priređene je i na vijadukt Dubračina u Crikvenici, u organizaciji navijačke udruge Rijeke, Vavik vjerna Kirija. Svijeće i vijenci u Vukovarsko ulici u Crikvenici, u Kraljevici, Selcu, na Viškovu, u Senju, Delnicama, u Bakru i Novom Vinodolskom. (J.K.)

U 17 sati, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predvodit će misu u katedrali sv. Vida za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izaslanstva Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije predvođena gradonačelnikom Markom Filipovićem i županom Zlatkom Komadinom, predstavnici Policijske uprave, veterana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položila su vijence i svijeće na spomen obilježja u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova, na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti te na Spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Dalibor Horvat Hoki, hrvatski branitelj i humanitarac, javio se u program Radio Rijeke, poslušajte:

Horvat Hoki: Pristupio sam vojsci s 18 godina, nakon sedam dana je pao Vukovar; pripremila Iva Pavletić Crnić

Galerija
Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Armada je bila i u Bogdanovcima (Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada), Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Mateo Dejak / Klub navijača Armada, Foto: -/-Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Dario Vračević / HRT - Radio Osijek, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.