Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan Malog Lošinja: spomen ploča lošinjskoj nautici

10.11.2017.

15:30

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mali Lošinj slavi blagdan zaštitnika sv. Martina i Dan grada. Program je počeo polaganjem vijenaca na groblju Sv. Martin, a na nedavno obnovljenoj zgradi nekadašnje Pomorske škole gradonačelnica Ana Kučić otkrila je spomen ploču lošinjskoj nautici.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kojoj su nazočili i ministri turizma i mora Gari Capelli i Oleg Butković, uručene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je poznatoj lošinjskoj liječnici Anamariji Vodanović, a godišnja nagrada pripala je Katedri Čakavskog sabora Cres-Lošinj. Raymond Prag, Amerikanac lošinjskog porijekla, postao je danas počasni građanin grada Malog Lošinja.

Na svečanoj sjednici uručene su zahvalnice, plakete i Grb grada te priznanja najboljim učenicima osnovne i srednje škole. Proslavu je uveličala Povijesna garda Zrinski iz Čakovca, ovogodišnji "dar" Grada Preloga, pobratima Malog Lošinja. Poslušajte djelić atmosfere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.