Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan oslobođenja Rijeke obilježava se i u svim riječkim osnovnim školama

29.04.2016.

12:09

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Antifašizam ne smije nikada biti zaboravljen i o njemu treba govoriti i mladima kako se zlo fašizma ne bi nikada ponovilo", čulo se na predstavljanju programa obilježavanja 3. svibnja, Dana oslobođenja Rijeke.

Obilježavanje Dana oslobođenja Rijeke počet će polaganjem vijenaca na gradskim grobljima u utorak 3. svibnja ujutro. Zatim će, u podne, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja biti svečana akademija u organizaciji Grada Rijeke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista. U 18 sati u riječkoj gradskoj vijećnici bit će predstavljena knjiga Slavka Goldsteina Jasenovac - tragika, mirtomanija i istina.

U obilježavanje se uključilo i Art-kino Croatia, gdje će u 20 sati biti prikazan poetsko-eksperimentalni dokumentarac Spomenik Igora Grubića o sudbini spomenika žrtvama fašizma. U programu sudjeluju i sve riječke osnovne škole gdje su za učenike organizirana predavanja i filmovi o antifašizmu.

Organizatori su, najavljujući program, posebno istaknuli kako su se u program uključile sve riječke osnovne škole. Za učenike će se organizirati predavanja i filmovi o antifašizmu, uz poruku  u kojima će za učenike biti organizirana predavanja i filmovi ne temu antifašizma, uz poruku da je antifašizam bio i ostao trajno opredjeljenje svih građana. Predstavljanje Goldsteinove knjige najavljuje gradonačelnik Vojko Obersnel:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.