Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka

12.03.2016.

13:11

Autor: Marijana Smokvina, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi popularizirali kretanje na otvorenom opatijska turistička zajednica i Javna ustanova Park prirode Učka su organizirali "Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka" kojem se odazvalo dvjestotinjak sudionika iz cijele regije.

Park prirode Učka prostire se na 160 četvornih kilometra i dvije županije, Istarsku i Primorsko-goransku. Danom otvorenih vrata PP Učka predstavlja se uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi jedna od najviših kvarnerskih planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. 

Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage, geomorfološkog spomenika prirode, te trekkinga uz stručnu pratnju na Vojak, po prvi puta organizira se i stručno vođenje Parkom električnim biciklima. 

U suradnji sa Spa Wellness Akademijom Učilišta Lovran u Planinarskom domu Poklon održana su predavanja i radionice na teme disanje i autogeni trening te aromatični mirisni suveniri, a sve uz degustaciju zdravih napitaka.

U sklopu manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji u subotu 19. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivni programi poput sportske rekreacije, šetnji obalnom šetnicom Lungomare, aerobica i zumbe.

Istog se dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održava i izložba kamelija u sklopu Dana kamelija, uz prigodnu prodaju sadnica i suvenira. 

Poslušajte prilog Marijane Smokvine o današnjem Danu otvorenih vrata Parka prirode Učka u sklopu manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.