Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan planetarija u ACR-u: upoznajte nebo nad Rijekom!

11.03.2017.

13:35

Autor: Neva Funčić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni je dan planetarija. Astronomski centar Rijeka, jedini digitalni planetarij u Hrvatskoj, pripremio je danas cjelodnevni program. Nakon jutarnjih projekcija, poslijepodnevni program nastavlja se od 18 do 20 sati projekcijama filmova o svemiru, a potom slijedi planetarij na otvorenom.

Astronomski centar Rijeka obilježava Međunarodni dan planetarija od 2010. godine. Nakon filmskih projekcija, sinkroniziranih na hrvatski jezik, kao i interaktivne prezentacije na kupoli promjera osam metara, slijedi Astrognozija. Posjetioci će moći na otvorenom prostoru, u parku na Svetom križu, upoznati nebo nad Rijekom, ako vremenski uvjeti to dopuste.

U prostoru ACR-a postavljena je i izložba dječjih radova - postera Misija Apollo te slike umjetnika Borisa Mardešića. U prostoru predplanetarija moći će se pogledati prezentacija i nastajanje sinkronizacije filmova te glazbenih spotova koji su snimljeni u riječkome Astronomskom centru.

Na Međunarodni dan planetarija ulaznice u planetarij na Svetom križu prigodno će biti jeftinije - 10 kuna. Poslušajte izjavu ravnateljice Astronomskog centra Rijeka Andree Cvitan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.