Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan Policijske akademije: natječaj za Policijsku školu otvoren do 6. srpnja

16.03.2018.

14:58

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: - / -

U Centru Zamet danas je održan Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave Primorsko-goranske. Učenici završnih razreda srednjih škola mogli su se uvjeriti da je častan posao policajca pravi izazov!

Čeka vas 12 mjeseci škole, morate biti mlađi od 28 godina, imati završenu srednju školu, biti dobrog psihofizičkog zdravlja i ne smijete biti član nijedne stranke. Natječaj za upis u Policijsku školu otvoren je do 6. srpnja, a mogu mu pristupiti mladići i djevojke sa završenom srednjom školom, dobre tjelesno-zdravstvene spreme i motoričkih sposobnosti - to je dio uvjeta koji buduće policajce već od jeseni može usmjeriti prema Zagrebu, gdje ih čeka godinu dana školovanja, mjesec dana prakse te šest mjeseci staža. 

O svemu tome, uz praktični prikaz vježbi policijskih službenika, uvjerili su se u Centru Zamet u Rijeci na Danu otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske, učenici završnih razreda s područja županije. 

Ove godine želja nam je, rekao je ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, upisati 600 kandidata, što je čak 200 više nego lani. "Noviteti su i u tome što ćemo testiranje kandidata s riječkog područja obaviti u Rijeci i nastojati da nakon završetka obuke veći dio njih posao policajca obavlja na području Primorsko-goranske županije", rekao je Novak. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.