Hrvatski radio

Radio Rijeka

Danas je u PGŽ 265 novooboljelih i 258 ozdravljenih osoba

19.12.2020.

10:30

Autor: Neva Funčić

Ispred Nastavnog zavoda za javno zravstvo (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Ispred Nastavnog zavoda za javno zravstvo (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 265 novooboljelih i 258 ozdravljenih osoba. U riječkom KBC-u je na liječenju 150 osoba, od kojih 16 na respiratorima, a jedna je osoba umrla tijekom jučerašnjeg dana. Obrađeno je 946 testova, od toga je 28% bilo pozitivnih.

Nadam se da smo u Primorsko-goranskoj županiji dosegli plato, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović. Kaže kako je proteklih pet dana primjetan trend usporavanja rasta broja zaraženih, a smanjuje se i udio pozitivnih među testiranima. Udio zaraženih starijih osoba je 17 posto, a broj testiranja se povećao. Osigurana je protočnost prigodom drive in testova, a tijekom praznika se broj testiranih neće smanjivati, rekao je Mićović te izvijestio kako se uzorci neće uzimati samo 25.12. i 1.1,, na blagdane Božića i Nove godine. Laboratoriji će i u to vrijeme raditi. 

U Psihijatrijskoj bolnici Lopača, gdje je najveće novo žarište zaraze, zbog posebnih potreba pacijenata je osigurano dodatno zdravstveno osoblje iz zdravstvenih ustanova cijele županije, rekao je doktor Mićović. Trenutno su 72 korisnika pozitivna na virus Covid 19, što je čak 64 posto korisnika. Osigurana im je potrebna zdravstvena skrb i osnovano posebno stručno povjerenstvo koje će cjelodnevno nadzirati epidemiološku situaciju u Lopači. Nadam se da ćemo za sedam do osam dana imati znatno povoljniju situaciju, sa što blažim posljedicama zaraze, rekao je Mićović.

Poslušajte što je danas poručio novinarima:

Mićović: dosegli smo plato, u Lopači pojačana zdravstvena skrb, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.