Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dane riječkog rocka večeras otvara LP Rock

08.12.2016.

10:01

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čak 12 rock grupa Udruge LP Rock nastupit će večeras u Palachu na proslavi Dana riječkog rocka. Koncert počinje u 19:30, a ulaz je slobodan! "Osjećaj kad se ponovno okupimo na sceni, zreli i sijedi, je čudan i čudesan", kaže Saša Sablić i poziva u Palach:

"Zvuči dosta impresivno: pedesetak glazbenika u 12 bendova. Kada smo osnivali Udrugu prije tri godine nismo očekivali ovakav interes, ali evo nas!", kaže predsjednik Udruge LP Rock Saša Sablić.

Dan riječkog rocka obilježava se 5. prosinca, na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Koncertna proslava je u četvrtak 8. prosinca u Palachu, kada počinju Dani riječkog rocka. Prvi je dan namijenjen 'starim' rockerima, a u petak i subotu slijedi 38. Ri Rock na kojem će se uz goste predstaviti deset demo bendova iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Udruga LP Rock okuplja riječke rokere šezdesetih i oko 750 članova. "Ljudi redovno ili povremeno dolaze na botel Marinu svaki drugi četvrtak, osim ljeti kada je pauza. Skupi se po dvjesto, a često i više ljudi", priča Sablić koji je svoju rock priču počeo kao vokal Uragana, pa je pjevao u Sonorima te se potom priključio kvartetu 4M. Mirovinu je dočekao u zdravstvu, kao voditelj odjela ekologije u NZZJZ, a sada pjeva s prijateljima.

Večeras će biti vokal u dvije grupe. Početak svirke je u 19:30, a nastupit će Bonaca, Lady be good, Rocking boys, Kristali, Arca mi vida, Whiteheads, Midnight band, Grejsi 1 i Grejsi 2, 60 River Band, Pan i The Old Gold.

"Osjećaj kad se ponovno okupimo na sceni, zreli i sijedi, je čudan i čudesan", kaže Sablić i poziva u Palach:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.