Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dani pomoraca: trodnevno događanje započelo pripetavanjem brodskih kuhara

05.12.2017.

11:09

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnju proslavu Dana pomoraca, koja se svake godine tradicionalno obilježava na blagdan svetog Nikole, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obilježit će trodnevnim događanjem u Rijeci i Opatiji pod nazivom Dana pomorstva i unutarnje plovidbe.

Procesija u okviru obilježavanja blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, 25. put zaredom krenut će danas u 18 sati ispred zgrade Luke, a u Crkvi Gospe Lurdske na Žabici će se održati misa koju će predvoditi župnik fra Tomislav Šanko. Procesija će se kretati dijelom Putničke obale, kod Trgovačkog suda će prijeći u Ulicu Riva te nastaviti Zadarskom i Trpimirovom ulicom do crkve na Žabici. Zbog prolaska procesije preko glavnih prometnica doći će do kratkog zastoja prometa u periodu od 18 do 18.20. (G.F.J.)

Kao uvod u trodnevno događanje, danas u putničkoj luci u Rijeci održava se prigodni program pod nazivom "Pripetavanje brodskih kuhara", u kojem se građani mogu upoznati s jednim iznimno važnim zanimanjem na brodu o kojem, kažu pomorci, ovisi raspoloženje posade.

U spremanju brodskih jela sudjeluje ukupno sedam brodskih kuhara i to po jedan iz Jadrolinije, Rapske plovidbe, Tankerske plovidbe i Uljanik plovidbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.