Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:58 / 14.06.2020.

Autor: Albert Petrović

Dani sv. Vida: Antituristička tura i koncert

Foto ilustracija: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto ilustracija: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

U sklopu obilježavanja Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke građani će i danas moći uživati u bogatim sadržajima. Danas vas očekuje popularna Antituristička tura i koncert Mješovitog pjevačkog zbora "Rijeka - Sempre Allegro".

Glumice Tanja Smoje i Jelena Lopatić vraćaju se nakon 13 godina u ulogama Ide i Karoline s početka njihovih uspješnih glumačkih karijera, duhovito se referiraju na recentna događanja u gradu, društvu, politici, svijetu u svom poznatom stilu i karakterima. Kroz izvedbu u kojoj nas ponovno vode turističkim autobusom, ali ovog puta kroz Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. u situaciji nakon epidemije korona virusa, i nadalje žele pomoći u njegovoj nikada ispunjenoj svrsi da "vozi pun" ali, sada i " i da preživi krizu".

Zbog velikog interesa građana više nema raspoloživih besplatnih ulaznica za turistički autobus koje su građani mogli podignuti u RiInfu na Korzu.

U 20.30 sati na pozornici na Korzu koncert Mješovitog pjevačkog zbora "Rijeka - Sempre Allegro"
Mješoviti pjevački zbor "Rijeka - Sempre Allegro" kroz svoj program njeguje i promiče kulturno stvaralaštvo ovog područja, domaće-riječke, istarsko-primorske i uopće hrvatske glazbene baštine, ali i djela svjetske zborske literature. Dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić.

U slučaju loših vremenskih prilika koncert se neće održati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.