Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dani tradicijskih barki u Mošćeničkoj Dragi

14.07.2017.

11:53

Autor: Neva Funčić, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Mošćeničkoj Dragi se do nedjelje održava 9. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra. Uz radionice pomorskih vještina, organizatori najavljuju revijalno veslanje i jedrenje, sajam eko-etno proizvoda "Mala barka", razgled Ekomuzeja "Kuća od mora", glazbenu zabavu i svjetlosne efekte.

9. smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi počet će u petak, u 19 sati, kada će u more biti svečano porinut obnovljeni kvarnerski guc iz 1912. godine.

Na rivi u Dragi bit će postavljene izložbe "Armatori, kapitani i njihovi brodi jarbolati" te "Hrvatske tradicijske barke". Ekomuzeju Mošćenička Draga - Interpretacijskom centru Kuća od mora bit će dodijeljena oznaka člana Asocijacije pomorskih muzeja Mediterana. 

Nakon revijalnog jedrenja pred Dragom u petak navečer, regata će startati u subotu u 14:30 sati. U subotu, u 11 sati bit će održana i prezentacija na temu: Ribarstvo i multisektorsko umrežavanje.

Iz nedjeljnog programa izdvajamo radionicu izrade gundule i predavanje o dokumentiranju tradicijskih plovila od 10 do 12 sati. Detalji programa 9. smotre dostupni su ovdje.

Cilj smotre je revitalizacija maritimne baštine, ističe kapetan Robert Mohović u razgovoru kojeg možete poslušati u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.