Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dani vina otoka Krka: večeras finale u Vrbniku

29.08.2015.

11:07

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložbom vinogradarske i vinarske opreme na Trgu Škujica u Vrbniku danas se nastavljaju 12. Dani vina otoka Krka.

Tijekom dana predviđeno je stručno predavanje pod nazivom "Program ruralnog razvoja". Finale ovogodišnjih Dana vina otoka Krka bit će večeras na više lokacija u Vrbniku, gdje će posjetitelji moći probati vina i proizvode proizvođača s otoka Krka te iz Osječko-baranjske županije, koja je četvrtu godinu zaredom županija partner.

U Vrbnik je ove godine stiglo trinaest slavonskih i baranjskih proizvođača vina i hrane. Ovogodišnji Dani vina odvijaju se na tri lokacije, a već prve večeri u Vrbniku se okupilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u dobrim vinima. 

Najviše je štandova na središnjem Trgu Škujica. Uz dio vinara Udruge Žlahtina, tu su se smjestili i gosti iz Osječko-baranjske županije. Trg Vrbničkog statuta rezerviran je za četiri vinara iz Vrbnika, dok je na staroj ribarnici štand konobe "Nada", koja je ponudila jazz-večer, dok se na druga dva trga uživalo u zabavnoj, tamburaškoj i domaćoj glazbi. 

Brojni turisti, ali i domaćini, mogu probati razne delicije kontinentalne i primorske Hrvatske i oplemeniti ih dobrom kapljicom. Danas je na Trgu Škujica sajam vinogradarske i vinarske opreme, a finale ovogodišnjih Dana vina otoka Krka započinje u 18 sati, kada se ponovno otvaraju štandovi na kojima se mogu kušati i kupiti brojni prehrambeni proizvodi.

Dane vina otoka Krka organiziraju Općina Vrbnik i Turistička zajednica Vrbnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.