Hrvatski radio

Radio Rijeka

DaNTe u Rijeci: digitalne tehnologije za razvoj

07.11.2017.

13:40

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvanaesti Dan Novih Tehnologija u Rijeci bit će održan u srijedu, 8. studenoga, u riječkoj Gradskoj vijećnici, od 10 sati. Na programu je deset predavanja, a dostupna su i u izravnom internetskom prijenosu.

DaNTe je namijenjen svima koje zanimaju nove tehnologije, a koje nisu samo informacijske i komunikacijske.

Među ostalim, teme će biti: primjena drona u ažuriranju stanja na podlogama geoinformacijskih sustava, kolaborativna platforma za građane URBAN-INNO te nove tehnologije u Gradskoj knjižnici Rijeka koja ih ima u ponudi, ali korisnicima nudi i pomoć u korištenju tih tehnologija.

Izdvajamo i temu o modernim tehnologijama kao izazovu zdravog starenja, odnosno o europskom pilot projektu u koji su uključeni Medicinski fakultet u Rijeci, Grad Rijeka i Dom zdravlja PGŽ. Razvijen je softver uz pomoć kojeg se prati redovito uzimanje lijekova u osoba treće životne dobi! 

Program 12. DaNTea možete pratiti uživo i na internetu, preko stranica MIPRO-a, Grada Rijeke ili mojarijeka.hr. Prošle godine je, osim izravnog prijenosa, omogućeno i naknadno pregledavanje snimki predavanja na YouTube kanalu. Do sada su pregledane 702 puta i još su aktualne.

O programu koji Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke i ICT udruga MIPRO organiziraju već 12. godinu pročelnik Zavoda, Željko Jurić, govori ovako:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.