Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:17 / 25.01.2016.

Autor: Antonia Lozo

Daskanje na snijegu uz morsku obalu - već devetu godinu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dio Riječkog karnevala i ove je godine natjecanje snowboardera na snježnoj stazi u srcu grada. Iako je u našoj zemlji vrlo teško baviti se ovim sportom jer niti na jednom skijalištu nema prikladnoga poligona, skupina entuzijasta već godinama ustraje i organizira Carnival Snowboard Session.

"Iznimno je teško baviti se profesionalno snowboardingom, s obzirom na uvjete u Hrvatskoj. Ne postoji niti jedan snowboard park u Hrvatskoj i primorani smo trenirati izvan naših granica" napomenuo je Vid Barić, nekadašnji hrvatski reprezentativac u ovome snježnom sportu. S kolegom Miodragom Toskićem - Mikijem gostovao je u našoj emisiji O tom, po tom tjedan dana uoči devetoga Carnival Snowboard Sessiona - natjecanja koje u samome sredštu Rijeke okuplja velik broj zaljubljenika i entuzijasta u daskanje na snijegu.

Ovogodišnje izdanje zakazano je za subotu 30. siječnja, a natjecatelji koji će pokazati svoje vještine dolaze iz nekoliko zemalja regije: Austrije, Slovenije, Srbije i, naravno, Hrvatske. Organizatori ovog natjecanja iznimno su ponosni što će ove godine svoje vještine snowboardinga pokazati i riječka nada Anja Štefan koja se već proslavila u međunarodnim vodama. Carnival Snowboard Session ima i bogat zabavni program nakon natjecanja. Na pozornicu na riječkoj rivi popest će Exa, Buco i kalašnjikovi, Krešo i kisele kiše, Jonathan, DJ Rotten i Sven Nalis.

Pored spomenutog koncerta, ovogodišnje maškarano bordersko okupljanje ima i filmski festival, u četvrtak i petak, 28. i 29. siječnja u 20 sati, u OKC-u Palach. Podijeljen je u dva dijela: amaterski, na koji se možete prijaviti još danas putem mrežnih stranica Carnival Snowboard Sessiona, te profesionalni u kojem će biti i Riječka snowboard priča"To je film koji svakako vrijedi pogledati, da oni koje zanima pogledaju kako je nastala cijela priča oko snowboardinga u Rijeci" - kazao je Miki Toskić.

Poslušajte razgovor s organizatorima Carnival Snowboard Sessiona Vidom Barićem i Miodragom Toskićem - Mikijem u emisiji O tom, po tom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.