Hrvatski radio

Radio Rijeka

Davor Bernardić preuzima SDP, u Rijeci navodno Ostojić dobio više glasova

26.11.2016.

19:47

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U SDP-u su u 18 sati zatvorena birališta na izborima za predsjednika stranke za iduće četiri godine i u tijeku je prebrojavanje glasova. Iz stožera Davora Bernardića neslužbeno se može čuti da predsjednik zagrebačkog SDP-a premoćno vodi na nacionalnoj razini.

U drugome krugu izbora za predsjednika SDP-a natječu se Ranko Ostojić i Davor Bernardić, koji je, prema prvim neslužbenim rezultatima, nakon 11.400 izbrojenih glasova, u značajnoj prednosti s osvojenih 67 posto glasova. Njegov protukandidat osvojio je 33 posto glasova.

Zanimljivo je, piše Novi list, da je u Rijeci više glasova dobio Ostojić, za razliku od prvoga kruga, kada je premoćnu većinu imao Bernardić. Navodno je ovoga puta on dobio 142 glasa, a Ostojić 152.

Neslužbeno, odaziv je manji nego prošle subote, kada je u prvome krugu izašlo nešto više od 18.000 birača. Rezultati se očekuju u 21:30, kada će se javnosti obratiti novoizabrani, ali i aktualni predsjednik stranke Zoran Milanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.