Hrvatski radio

Radio Rijeka

Davor Bunčić-Buna jača temelje blues glazbe

02.02.2022.

12:06

Autor: HRT - Radio Rijeka

Bok Blues duo

Bok Blues duo

Foto: - / Bok Blues duo

U programu Radio Rijeke gostovao je Davor Bunčić Buna. Glazbenik pripada blues snagama iz Zagreba. Glazbom se počeo aktivno baviti još sedamdesetih godina u kvartovskim bendovima. Kasnije sve prerasta u profesionalno bavljenje glazbom te svira i pjeva u nekoliko rock bendova. Svoje glazbeno iskustvo uspješno je pretočio i u power/blues bend Ben Dover i duo sastav Bok Blues.

Sastav Bok Blues je aktualni pobjednik "Croatian Blues Challenge"-a u solo-duo kategoriji. Ovaj odličan zagrebački duet čine Zoran HaraminčićHara, skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist i Davor Bunčić–Buna koji je vokal, tekstopisac, usnoharmonikaš. Novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju tog glazbenog žanra, predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues glazbe u Hrvatskoj.


Obojica su veterani hrvatske blues scene, a trenutno su i članovi grupe BE HA VE, blues benda koji svira autorske pjesme u stilovima americana i blues. 


Sviramo glazbu koju volimo i koja nas čini sretnima. Inspirirana je strašću i ljubavlju prema glazbi koja dolazi iz južnog dijela Sjedinjenih Država, područja koje je u osnovi multikulturalni konglomerat gdje se glazba bluesa i imigranata stopila u specifični glazbeni stil.

BE HA VE

Buna

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.