Hrvatski radio

Radio Rijeka

Davor Mandić vodi radionicu kreativnoga pisanja: pisati treba vježbati!

31.01.2018.

14:02

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Damir Milčić / Radio Rijeka

Foto: Damir Milčić / Radio Rijeka

Foto: - / -

U veljači kreće radionica kreativnoga pisanja u Rijeci, pod vodstvom pisca Davora Mandića, a u trajanju od 10 tjedana, odnosno 30 školskih sati. Radionica će se održavati utorkom od 19.45 do 22 sata, a cijena za polaznike je 1.200 kn.

Evo što o radionici kaže Davor Mandić, njen voditelj koji je i bio gost našega BOX IN-a:

"Ova radionica kratke priče pokušat će vam ukazati na neke modele, dobre prakse i tehnike, koji će vam olakšati da se snađete u tom zastrašujućem šopingu. Pričat ćemo o likovima, pripovjedačima, počecima i krajevima, fabuli i sižeu. Vježbat ćemo kreiranje uvjerljivih likova, biranja tipa pripovjedača, početke i krajeve, kako fabulu organizirati u dobar siže. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje zašto je toliko lakše prepoznati dobru priču nego napisati ju"

A zašto sve to, možda se još uvijek pitate. Čemu sva ta muka kad možete samo sjediti i uživati u tuđim pričama, blaženo nesvjesni svega što su jadni pisci morali prolaziti da bi vam te priče pružili? Možda je to i točno, ali s druge strane: što će vam život koji nikom niste ispričali?

Poslušajte o čemu su razgovarali Davor Mandić i Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.