Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:01 / 17.02.2020.

Autor: Neva Funčić - HRT / Radio Rijeka

Debelić: Trebali bi biti prisutniji u svojim životima

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Dogodi se da prođu tjedni, a da uopće nismo svjesni što se događalo, da vozimo na autopilotu, kaže riječka psihologinja Tijana Debelić koja u tjednu Rijeke psihologije poziva na radionicu vježbanja pune svjesnosti.

Vježbe prisutnosti u svakodnevnim radnjama, dok premo zube, vozimo se na posao, hodamo ulicom, pomažu nam da pospješimo koncentraciju, fokusiranost i bolju organizaciju. Lakše se nosimo i sa stresom i neugodnim emocijama, jer ako ih uspijemo osvijestiti unaprijed dobijemo vrijeme za bolju reakciju, priča Debelić.

Kaže kako su psiholozisituacijama i njihovo znanje dobro došli. Postavljamo pitanja i nudimo alate koji će ljudima pomoći u mnogim: na poslu, u partnerskim i ljubavnim odnosima, u roditeljstvu, u sagorijevanju u odnosima s obitelji i prijateljima. Tijana Debelić u programu ovotjedne Rijeke psihologije priprema radionice o tome kako pronaći sreću u poslu, kako prestati odgađati, kako živjeti svjesnije, kako zaustaviti perfekcionizam. Njezini kolege i kolegice nude više od 110 događanja u Rijeci i okolici od 17.do 23. veljače. Psihologinja poručuje da budemo znatiželjni, pronađemo i poslušamo ponešto od bogatog programa Rijeke psihologije.  
"Neka otvore poneštrice, potraže što ih zanima, poslušaju. Sigurno će im sjesti na dobro mjesto, ako ne odmah, onda malo kasnije. Ako smo mi sami dobro, onda i ljudi oko nas imaju dobrobit od toga", poručuje Debelić. Poslušajte razgovor:

Kafe:Tijana Debelić, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.