Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dedić: Cijena odvoza otpada neće se povećavati u idućoj godini

27.09.2017.

15:01

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O Županijskom centru za gospodarenje otpadom na Marišćini, što dnevno prima 300 tona otpada, bilo je riječi na sjednici strukovne grupe u Županijskoj komori Rijeka. Smeća će biti i u većim količinama, ali se cijena usluge, barem u idućoj godini, neće povećavati.

Dovoz komunalnog otpada je daleko veći od predviđenog, rekao je direktor uprave poduzeća Eko plus Josip Dedić i dodao da će količine otpada biti još veće, posebice kada se priključe i komunalna društva Gorskog kotara i otoka. Ali, radno vrijeme Marišćine bit će i 24 sata ako treba, najavio je.

Cijena usluge neće se povećavati ni tijekom iduće godine, obećao je Dedić, a onda istaknuo da Marišćina neće primati krupni otpad, već samo komunalni i građevinski.

S tim se nije složila direktorica Čistoće Jasna Kukuljan koja je direktora poduzeća Eko plus podsjetila da je potpisan ugovor o zbrinjavanje krupnog otpada: "I ja pitam kad ćete biti spremni za njegovo preuzimanje? Mi očekujemo da je nama Centar za zbrinjavanje otpada Marišćina upravo ta točka gdje ćemo predavati ove silne količine, koje svakog dana sve više rastu."

"U ovom trenutku doista nismo organizacijski spremni za preuzimanje krupnog otpada", naglasio je Dedić, ali time rasprava o tom problemu nije zaključena. 

Sudionici strukovne grupe komunalnog gospodarstva iz ostalih gradova, primjerice Novog Vinodolskog, kritizirali su premali broj poluprikolica za odvoz smeća, na što je Dedić ponovio da će Eko plus nabaviti još vozila i kamiona.

Priznao je i da je tijekom ljeta bilo neugodnih mirisa oko Marišćine. Uočen je problem u biofilteru, ali je to riješeno, zaključio je Dedić. Poslušajte dio atmosfere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.