Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dedić iz Ekoplusa: "Do kraja godine riješit ćemo smrad na Marišćini!"

14.11.2018.

16:25

Autor: Josip Krmpotić

Josip Dedić, direktor Ekoplusa (Foto: Pixsell)

Josip Dedić, direktor Ekoplusa (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Uz zbivanja u "3. maju", ona vezana uz Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina već danima su u središtu brojnih razgovora na području Primorsko-goranske županije. Situacija na Marišćini nije dobra.

posljednjih dana opet je izuzetno jak smrad dominirao većim dijelom Viškova, a dolaskom bure jutros se situacija popravila i ona je - i prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo - u granicama potpune normale. Sve to malo vrijedi ljudima koji žive neposredno uz Marišćinu.

Svjestan je toga i predsjednik uprave "Ekoplusa" Josip Dedić, koji nam rekao da mu je posebno žao što je sve dobro napravljeno u proteklih godinu i pol dana uništio smrad, odnosno neugodni mirisi koje nitko ne spori. Napominje da, što se tiče njegove smjene, nikome ne stoji na putu ako je to put ka trajnom rješenju problema.

Sve mjere koje provodimo daju rezultate i mi ćemo do kraja godine imati sustavno i trajno rješenje neugodnih mirisa, odnosno smrada, obećao je Dedić. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.