Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dejan Rakitić i Žarko Diminić: Ivan je isti dečko kao prije 15 godina!

14.07.2018.

17:08

Autor: Matea Krmpotić

Stjepan Mataija, Žarko Diminić i Ivan Rakitić (Foto: Žarko Diminić FB)

Stjepan Mataija, Žarko Diminić i Ivan Rakitić (Foto: Žarko Diminić FB)

Foto: - / -

Žarko Diminić dugogodišnji je prijatelj Ivana Rakitića i preko 10 godina ga prati na svim utakmicama. Ugostili smo ga u našem pogramu da čujemo i koju sočnu informaciju iz privatnog života omiljenoga reprezentativca. I ne samo to, dobili smo i brata Dejana Rakitića na telefonu, prije samoga puta.

"Čuo sam se s Ivanom uoči finala. Svaki dan se čujemo jer riješavamo karte, avione, euforija je na sve trane. Jučer smo on, ja, njegov brat i roditelji svi bili na liniji, dogovarali se te uspjeli izvući i karte za neke naše prijatelje", kaže Žarko Diminić, prijatelj Ivana Rakitića.

"U Rusiji je nevjerojatna atmosfera. Teško je to prenijeti riječima, to se treba doživjeti. Kad se dođe gore, gdje god da je utakmica, nevjerojatno je - sve u kockastim dresovima. Ne možete zamisliti da ima 10 do 15 tisuća Hrvata i da je, recimo, Crveni trg krcat crveno-bijelim kvadratićima. A onda kad dođeš na stadion i kad krene navijanje, kad mi nadglasimo druge...Ne može se prenijeti riječima", opisuje Diminić.

"Aranžmani su jako skupi. Karte su skupe - FIFA diktira cijene. Kako reprezentacije idu dalje, tako se cijena karata povećava. Međutim, Hrvati zbilja žele dati za to, ako su dovoljno zagrijani, dat će onoliko koliko košta. Avioni se rasprodaju u roku od sat vremena, bez obzira na cijenu", otkriva Žarko.

O sutrašnjoj utakmici, prijatelj hrvatskoga reprezentativca ima samo riječi pozitive. "Mislim da smo zaslužili ovaj pehar, već smo sada prestigli vatrene iz '98 i drugo mjesto nam nitko ne može uzeti. Ali, ja vam ne mogu opisati kako je dobra atmosfera unutar reprezentacije. Ja znam te dečke, skoro sve. Od kad je došao Zlatko Dalić...Taj čovjek ih je uspio skupiti, okupiti da dišu kao jedan i zaista dišu", opisuje Diminić.

"Rakitić je bio bolestan ovaj tjedan, bio je na infuziji i imao je 39 temperaturu, ali temperatura je pala i rekao mi je da će ići, pa makar s jednom nogom", nasmiješeno prepričava Žarko.

"Rakitić je dečko koji se nije nimalo promijenio, poznajem ga 10 godina - isti je tada i sada, kada igra u Barceloni. Uvijek će pomoći, radimo zajedno na humanitarnim akcijama. Dečko ima veliko srce, dobar je prijatelj.

"Udruga veliko srce malom srcu" nedavno je organizirala aukciju. Žarkov prijatelj Stjepan Pipe Mataija je dao jednu sjajnu ideju. "Ideja je bila da nabavimo loptu s potpisom igrača Barcelone. Kad sam išao na jednu od utakmica, uzeo sam loptu i dao sam ju Ivanu da nam riješi potpise. Ivan je sve riješio, nakon peripetija s hvatanjem Messija, ali nije imao kamo staviti loptu, pa ju je nosio po aerodromu. Rekao mi je: 'Nosim loptu po aerodromu, pusti me ti i lopta, nemam ju gdje staviti, svi se slikaju sa mnom', smije se Žarko.

Rakitić je dostavio potpisanu loptu, a udruga "Veliko srce malom srcu" stavila ju je na aukciju. Sav iznos uplatit će se Udruzi za nabavku medicinske kardiološke opreme. Imamo i provjerenu informaciju o cifri do koje je došla lopta, a to je 50.000 kuna za sada. Aukcija traje do kraja Svjetskoga prvenstva. Detalje aukcije kao i informacije o sudjelovanju možete pronaći na stranici udruge.

"U obitelji Rakitić se nadamo pobjedi, bit će teško, Francuska je mnogo jaka reprezentacija. Ali velika je stvar što ipak imamo priliku osvojiti svjetsko prvenstvo", kaže Ivanov brat Dejan Rakitić kojega smo uhvatili na telefonskoj liniji i to taman prije puta.

"Ivan, kao brat, ha, ha, to je teško pitanje. Ivan je sada kao što je bio i nekad. Dečko je normalan, imao je uvijek cilj uspjeti u nogometu. Ispalo je tako kako je, ali iako igra u Barceloni, ostao je dečko koji je bio i prije 15 godina. Svi putujemo na utakmicu, majka, otac i ja. Svi smo napeti, ali njima je tri puta stresnije nego meni", kaže nasmiješeni Dejan.

Poslušajte zanimljiv razgovor o Ivanu Rakitiću, o euforiji uoči finalne utakmice te još mnogo zanimljivih stvari koje su prijatelj Žarko Diminić i brat Dejan Rakitić otkrili Matei Krmpotić:

Foto: Udruga Veliko srce malom srcu

Foto: Udruga Veliko srce malom srcu

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.