Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delegacija iz arapskih zemalja u Hrvatskoj: Rijeka je divan grad!

04.12.2015.

11:35

Autor: Josip Krmpotić, Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadesetak predstavnika ili vlasnika turističkih agencija i medija iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Kuvajta na sedmodnevnom je studijskom putovanju Hrvatskom. Danas su u Rijeci.

Turistički i medijski radnici s Bliskog i Srednjeg istoka u Hrvatskoj su kako bi što uspješnije predstavili naše turističke destinacije u svojim zemljama. Boravak su započeli u Zagrebu, a danas obilaze centar Rijeke, tržnicu, Trsatsku gradinu i Islamski centar na Zametu.

Prvi dojmovi više su nego dobri. Želimo zahvaliti turističkim agencijama, radnicima koji su nas ugostili i pomogli u obilasku Hrvastke i tako promovirali Hrvatsku, kažu gosti i dodaju da je Rijeka divan grad. Uz pohvale, stižu i najave pojačanih izravnih letova na liniji iz Dubaija prema Hrvatskoj te stavljanje naše zemlje među top-destinacije za sljedeću sezonu.

Putovanje prati i najveća medijska kuća MBC TV iz Dubaija te sliku Hrvatske prenosi u zemlje arapskog svijeta. Posjetioci nakon Rijeke odlaze u Opatiju, potom prema Rovinju, a nakon Istre u Dubrovnik. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.