Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delegacija kineskog grada Daliana u posjetu Rijeci

10.01.2020.

11:38

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Delegacija kineskog grada Daliana u posjetu Rijeci (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Delegacija kineskog grada Daliana u posjetu Rijeci (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Poslovna delegacija kineskog grada Daliana susrela se jutros u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Rijeka s privrednicima Primorsko-goranske županije, kako bi se informirali o mogućnostima ulaganja u ovu regiju.

Kinesku delegaciju, koja u Rijeci boravi danas i sutra čine predstavnici državnih korporacija, privatnih tvrtki i korporacija te predstavnici Gradskog ureda Daliana za međunarodnu suradnju.

Dalian, koji se nalazi u regiji Lioning, najdinamičniji je kineski grad. To je najjužnija luka Sjeveroistočne Kine, koja ima ogromne razvojne mogućnosti, kao i sveučilišno, kulturno i industrijsko središte, a posebno je poznat po razvoju turizma.

Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje između Rijeke i Daliana potpisan je u Dalianu 26. travnja 2006. godine.
Tijekom susreta kineska delegacija se informirala o mogućnostima ulaganja u zdravsteni turizam, kao i lučku infarstrukturu.

Poslušajte što su rekli predsjednik HGK županijske komore Rijeka Vidoje Vujić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić i Vlasta Brozičević iz Terma Selce.

Vidoje Vujić, pripremio Vladimir Jurić

Vedran Kružić i Vlasta Brozičević, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.