Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničani: kamo s otpadom?

11.01.2023.

12:54

Autor: Nenad Lučić

Delnice: odvoz otpada rijeđi, kontejneri prepuni

Delnice: odvoz otpada rijeđi, kontejneri prepuni

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Od početka ove godine tvrtka Komunalac iz Delnica je, u Delnicama i okolnim naseljima, smanjila dinamiku prikupljanja otpada s dosadašnja četiri na samo dva odvoza mjesečno. To je rezultiralo nezadovoljstvom lokalne vlasti, te brojnim reakcijama političkih stranaka i stanovnika. 

Tim je povodom za četvrtak poslijepodne sazvana izvanredna sjednica delničkog Gradskog vijeća, jer gradska uprava nije bila obaviještena o tim promjenama. 


Iz komunalnog društva je gradu naknado dostavljeno očitovanje u kojem se, između ostalog, ističe kako je novi sustav odvoza otpada uveden jer nadležni u poduzeću nisu uspjeli pronaći javnu objavu u prosincu usvojene gradske odluke kojom se reguliraju način obavljanja i novi cjenik za ovu uslugu. 


Proteklih mjeseci je Grad Delnice izrekao niz primjedbi na poslovanje Komunalca, no na konferenciji za novinare u srijedu gradonačelnica Katarina Mihelčić naglasila je kako se ta činjenica ne bi smjela prelamati preko interesa građana. 


"Građani više nemaju kamo s otpadom, te prijete da će ga dovesti ispred upravne zgrade Komunalca ili gradske uprave. U slučaju da je i došlo do eventualnih problema u funkcioniranju komunalnog društva, za koje bi eventualno mogao biti odgovoran Grad, ja bih voljela znati o kojim se iznosima točno radi", govori Mihelčić. 


"Kako god bilo, mislim da do promjene uobičajene dinamike odvoza nije trebalo doći, jer nije bilo pokazatelja koji govore da su se količine otpada smanjile. Međutim, Grad se o tome nije ništa pitalo, već se radi o jednostranoj odluci Komunalca", zaključila je gradonačelnica u izjavi što je možete čuti u nastavku:

Mihelčić: Nas se nije ništa pitalo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.