Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničani nezadovoljni sanacijom oštećenja na cestama

23.07.2019.

10:58

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Vijećnici i gradska uprava u Delnicama nezadovoljni dinamikom sanacije šteta od zime na nerazvrstanim cestama (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Vijećnici i gradska uprava u Delnicama nezadovoljni dinamikom sanacije šteta od zime na nerazvrstanim cestama (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

U dnevni red posljednje sjednice Gradskog vijeća Delnica uoči ljetne stanke bila je jučer uvrštena tek jedna točka o uređenju dječjih igrališta, no kako je ljeto razdoblje intenzivnih građevinskih i komunalnih radova, pitanja o dinamici njihovog izvršenja obilježila su vrlo sadržajan aktualni sat.

Tijekom toplijeg dijela godine u Gorskom kotaru se uobičajeno saniraju, zimus nastala oštećenja na pločnicima, kolnicima i rubnjacima nerazvrstanih cesta, no vijećnik SDP-a Johan Klarić procjenjuje da neke vrlo vidljive štete još uvijek nisu otklonjene.

Njegovu procjenu je potvrdio gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, izrazivši nezadovoljstvo odnosom tvrtke kojoj su koncesijski povjereni spomenuti poslovi. "Imamo velikih problema s našim koncesionarom koji ne radi poslove kao što mu to nalaže ugovor", rekao je delnički gradonačelnik.

Kako kaže Knežević, zbog nemogućnosti komuniciranja s koncesionarom, u jednom trenutku razmišljalo se čak i o pokretanju postupka raskida tog ugovora. "Očito je pravilo da se poslovi preuzimaju, a da ne postoje kapaciteti za njihovo izvršenje. Nismo još pronašli pravu formulu kako tome doskočiti, no nadamo se da ćemo ipak naći zajednički jezik", zaključio je Knežević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.