Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice dan grada slave uz znatna infrastrukturna ulaganja

24.06.2022.

14:55

Autor: Nenad Lučić

Delnice

Delnice

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Trenutačno najveći projekt Grada Delnica vezan je uz cjelovitu obnovu vodoopskrbe i odvodnje, a iako 80 posto novca za nju darovnicom izdvaja švicarska vlada, ni lokalna ulaganja pritom nisu zanemariva tvrdi gradonačelnica Katrina Mihelčić u prigodnom osvrtu uz Dan grada Delnica. 

U sklopu investicije u obnovu vodoopskrbe i odvodnje iz proračuna Grada Delnica dosad smo morali izdvojiti više od 6,7 milijuna kuna. Ujedno 5,6 milijuna u proračunu je trebalo osigurati i za obnovu odvodnje te nogostupa prigradskog naselja Lučice, naglasila je gradonačelnica Katarina Mihelčić.


Osim infrastrukturnih, važna su i ulaganja u ljude, a pročelnica Dragica Marač, u ime Primorsko-goranske županije, Goranima nudi zanimljiv projekt čiji je cilj osigurati prvo stambeno zbrinjavanje kadrova u deficitarnim zanimanjima. "Riješimo li nekome posao i stan, učinili smo mnogo nastojeći ljude potaknuti da ostanu živjeti na nekom području", istaknula je Marač.


A da je Gorski kotar visoko na listi državnih prioriteta tvrdi saborska zastupnica Majda Burić: "Vlada Republike Hrvatske posljednjih je godina dala znatan vjetar u leđa razvoju Gorskog kotara, uloživši kroz razne projekte 202 milijuna kuna. Na spomenuti iznos dodatno je izdvojeno za goransko područje više od 40 milijuna kuna nacionalnih sredstava."


Gorani se, rečeno je, sve više oslanjaju i na državni fond za sufinanciranje europskih projekata te programe Ministarstva regionalnog razvoja. 


U Delnicama je u tijeku središnji dio proslave blagdana gradskog i župnog zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja, a tim su povodom na svečanoj sjednici uručena i godišnja priznanja lokalne samouprave. Svečanost je bila prigoda za osvrt na postignuća Grada Delnica u proteklom razdoblju, a blagdanske čestitke domaćinima su uputili predstavnici susjednih lokalnih samouprava te državnih i županijskih vlasti. Poslušajte:

Delnice dan grada slave uz znatna infrastrukturna ulaganja

Gradonačelnica Mihelčić: Najveća  ulaganja usmjerena u cjelovitu obnovu vodoopskrbe i odvodnje

Gradonačelnica Mihelčić: Najveća ulaganja usmjerena u cjelovitu obnovu vodoopskrbe i odvodnje

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.