Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: Dan otvorenih vrata i druženje s policijom

25.09.2018.

15:44

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Tijekom Dana otvorenih vrata, kojeg je organizirala Policijska uprava Primorsko-goranska, stanovnicima Delnica je tijekom prijepodneva u tom gradu omogućen obilazak policijskih prostorija te upoznavanje opreme i tehnike koju policija koristi u svom svakodnevnom radu.

Posebna prezentacija za nastavnike, odgajatelje i učenike održana je ispred delničke Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" te Dječjeg vrtića "Hlojkica". Takvi se susreti, naglašeno je, tradicionalno organiziraju krajem rujna, uoči blagdana policijskog zaštinika Svetog Mihovila.

Tijekom ovogodišnje je prezentacije najviše pozornosti bilo posvećeno sigurnosti i prevenciji u cestovnom prometu, istaknuli su djelatnik policijske postaje u Delnicama Siniša Jurković, te ravnatelj škole Mladen Bolf.

"Prezentirali smo opremu, koja se koristi tijekom očevida prometnih nesreća, te onu vezanu uz prevenciju cestovnog prometa pri mjerenju brzine poput binara, lasera, automobila i motocikala", rekao je Jurković.

"Za nas temeljnu važnost ima sigurnost djece, pa u suradnji s policijom, koja je u tom dijelu osnovni segment društva, svake godine organiziramo susrete policijskih djelatnika s djecom. Na taj način želimo kod učenika osvijestiti kako im policija u potrebi stoji na raspolaganju i može pomoći", rekao je Bolf.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.