Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice digitaliziraju svoju turističku ponudu na 7 internetskih platformi

21.05.2017.

13:39

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Delnice prvi će na području Gorskoga kotara od početka lipnja imati cjelovito digitaliziran turistički sektor, nakon čega će digitalizacijom postupno biti obuhvaćeni i ostali dijelovi gospodarstva. Takav potez bi se vrlo brzo mogao povoljno odraziti na broj noćenja i dolazaka gostiju.

Šarolika ponuda u turizmu gradskog područja Delnica obuhvaća i prostor uz gornji tok rijeke Kupe te Nacionalni park Risnjak. Procesom digitalizacije povećat će se internetska vidljivost svih tih turističkih atrakcija, kaže voditelj projekta Krunoslav Weinpert

"Sve će se te destinacije pojaviti na sedam različitih internetskih  platformi: Android, iOs, web mobile friendly stranica koja je sinkronizirana s aplikacijama, a tu su i Facebook, Twitter, Instagram  te YouTube. Za sad su obrađene 192 lokacije, pa već po broju možemo zaključiti da područje Grada Delnica raspolaže velikom količinom interesnih točaka za turiste", smatra Weinpert.

A što je sve u procesu digitalizacije učinjeno da te brojne točke privuku goste? "U sklopu projekta smo izradili multimedijalne sadržaje, odnosno videorazglednice Delnica, Crnog Luga, Broda na Kupi te većine manifestacija koje se održavaju na gradskom području. Na ovaj projekt se nadovezuje i nova web-stranica na četiri svjetska jezika", nabraja direktor Turističkog ureda Grada Delnica Petar Hrg

Turistička digitalizacija, ističu nositelji projekta, omogućava i bolju promidžbu na inozemnim sajmovima, pa očekuju da će se u projektne aktivnosti uključiti i ostale sredine Gorskoga kotara. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.