Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: jednoglasno usvojen proračunski prijedlog za 2021. godinu

19.12.2020.

13:56

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Za razliku od prvog dijela mandata, koji su nerijetko znali obilježiti prijepori oko proračuna, gradski vijećnici u Delnicama su jučer predvečer jednoglasno usvojili proračunski prijedlog za 2021. godinu., čiji se ukupni prihodi procjenjuju na 60,9 milijuna kuna.

 Izostanku međustranačkog sučeljavanja pridonijela je odluka vladajuće koalicije nezavisne liste "Volim Delnice" i HDZ-a da, uoči završne rasprave, u proračun ugradi četiri oporbena amandmana SDP-a, PGS-a i Unije Kvarnera. Amandmanima će tijekom iduće godine nešto više novca od prvotnog plana biti izdvojeno za sport te neke etnografske i prometne projekte.

Jednoglasnim usvajanjem posljednjeg proračuna uoči lokalnih izbora, vlast i oporba u Delnicama su predizborna sučeljavanja odlučili odgoditi za neka druga vremena, a takvim ishodom jučerašnje sjednice zadovoljni su gradonačelnik Ivica Knežević i čelnik oporbenog SDP-a Igor Pleše:

Vijeće Delnice, proračun, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.