Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:05 / 23.10.2016.

Autor: Nenad Lučić

Delnice: još malo i gotovi radovi na Šetalištu Ivana Gorana Kovačića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih se dana delnička građevinska sezona privodi kraju izvedbom nekih dodatnih radova na uređenju Šetališta Ivana Gorana Kovačića, nakon što su ljetos uređeni pločnici, kolnik i odvodnja. Radovi su izvedeni uz potporu PGŽ.

Nakon dvogodišnjih radova na Supilovoj ulici ta je najduža i središnja prometnica u Delnicama lani cjelovito rekonstruirana, a kako pritom nije realiziran dio kredita tako se ove godine prišlo i uređenju Šetališta Ivana Gorana Kovačića. Na toj su važnoj poveznici donjeg dijela Delnica s državnim cestama koje prolaze kroz grad ljetos uređeni pločnici, kolnik i odvodnja, a ovih se dana delnička građevinska sezona privodi kraju izvedbom  nekih dodatnih radova.

Naknadno odobrena potpora Primorsko-goranske županije omogućila je da se na Šetalištu Ivana Gorana Kovačića krene u uređenje pristupnih cesta i parkirnih površina uz gradski Dom zdravlja te delničku osnovnu školu. Iako je kišovito vrijeme proteklih dana usporavalo građevinare, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević nada se da će građevinske rokove ispuniti unatoč dolasku jeseni i lošijih meteoroloških uvjeta: za oba zahvata ugovoreni su rokovi do 1. studenoga.

Početkom studenog bi Grad Delnice mogao privesti kraju ulaganje koje u brojčanim pokazateljima izgleda ovako: u Šetalište je dosad uloženo 1,1 milijun, a dodatna ulaganja u cestu oko Doma zdravlja te parkirališno-poligonski prostor iznose približno 680 tisuća kuna, što znači da ukupna vrijednost svih ulaganja doseže gotovo 1,8 milijuna kuna.

Dodatnu vrijednost tim ulaganjima daje činjenica da su ona poduzeta tijekom financijski teške godine, u kojoj Grad Delnice i dalje osjeća negativne proračunske posljedice ukidanja zakonskih pogodnosti brdsko-planinskog statusa. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.